CONTACTLENZEN

Contactlenzen zijn soms een hele handige afwisseling op een bril. Bijvoorbeeld wanneer u gaat zwemmen of sporten. Contactlenzen zijn voor vrijwel iedereen geschikt, ongeacht leeftijd. Onze lenzenspecialist helpt u graag op weg om een passende lens voor u te vinden.

Er zijn veel verschillende soorten lenzen; daglenzen, harde lenzen, zachte lenzen, multifocale lenzen, torische lenzen, nachtlenzen of maandlenzen, de keuze lijkt eindeloos. Wij hebben al deze lenzen in huis en kunnen u daardoor goed adviseren over de verschillen. Wij kijken naar uw wensen en levensstijl en zoeken daar vervolgens een passende lens bij.

Ook na de aanschaf van uw contactlenzen blijven we graag service verlenen. U kunt bij ons terecht voor oogcontroles, lenzenvloeistof en vragen over het dragen van lenzen.

 

VOORDELEN VAN CONTACTLENZEN

Het dragen van lenzen in plaats van een bril heeft diverse voordelen:

  • Lenzen voelt u niet zitten wat voor een hoog draagcomfort zorgt.

  • Contactlenzen zijn zo goed als onzichtbaar. Voor een speciale gelegenheid vindt u het misschien leuk om ter afwisseling eens lenzen te dragen.

  • Sporten kan soms fijner zijn met lenzen in. Bij sommige sporten is het zelfs veiliger om lenzen te dragen in plaats van een bril.

  • U kunt contactlenzen combineren met een zonnebril zonder sterkte.

  • Bij regen kan een bril een vertroebeld beeld geven. Met lenzen heeft u dit probleem niet.

  • Lenzen beslaan niet, in tegenstelling tot een bril. In de winter is dit handig wanneer u vanuit de kou een warme ruimte in loopt en bij een dagje sauna blijft u ook goed zien.

 

ZIJN LENZEN DUURDER DAN EEN BRIL?

Dat ligt maar net aan de lenzen die u nodig heeft. In principe is een bril één keer een dure uitgave waar u langere tijd gebruik van maakt. Contactlenzen zijn per stuk goedkoper, maar dienen sneller vervangen te worden.

Wij adviseren overigens om naast contactlenzen altijd ook een bril aan te schaffen. Het is niet goed voor uw ogen om uitsluitend lenzen veel achtereenvolgende uren te dragen. Daarnaast is het fijn om bij geïrriteerde ogen door verkoudheid of hooikoorts eens te kunnen wisselen met een bril.

ADRES

Schoutenstraat 32

1811 HD Alkmaar

WORD LID
SOCIAL MEDIA
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

DE MOOISTE MERKEN OP 1 PLEK

© 2019  MariekeMerkt voor Wals Optiek